Meditatie

Zendo Munen Muso

Dinsdag 20:00 tot 21:00

Bovenzaal Byzantiumstaat 74

info@munenmuso.nl

Kosten: 15 euro per maand

Gratis voor leden Dojo Munen Muso


Mediteren geeft altijd verlichting

Mediteren verbetert de aandacht, de nachtrust, geeft meer rust in het hoofd en vergroot energie.


Bij Zendo Munen Muso staat samen mediteren centraal. Na een korte instructie of aandachtspunt volgt de meditatie. Na afloop is er gelegenheid voor kort persoonlijk onderhoud. Voor wie wil beginnen met mediteren is deze training heel geschikt. Als je langer bezig bent met mediteren en een groep of leraar zoekt ben je ook welkom. Een training bestaat uit

  • een korte instructie of een aandachtspunt
  • 20 minuten mediteren (zazen)
  • loopmeditatie (kinhin)
  • 20 minuten mediteren

Leraar: Teun Harteveld

Teun Harteveld (1971) begon in 1994 met het beoefenen van karate en maakte daardoor ook kennis met zen. Naar mate hij ouder werd raakte hij steeds meer geïnteresseerd in de mentale processen bij de karatebeoefening en werd de fysieke kant minder belangrijk. In 2013 kwam hij in contact met zen.nl en ging hij zich intensief met zen-meditatie bezighouden. Voor hem is de kern van zen-beoefening zoveel mogelijk in harmonie met jezelf en je omgeving zijn.

Teun is leraar Nederlandse taal en literatuur, consulent rechtspositie bij de Algemene onderwijsbond en hoofddocent Kyokushinkai Karate (5e dan) en heeft in 2019 bij zen.nl zijn diploma zenleraar gehaald.